Om Terina

Om Terina

Terina selger hermetiserte ferdige retter og pålegg. Mange av våre produkter er basert på tradisjonsrik festmat fra Trøndelag som også er lettvint og godt til hverdags. Innherredsodd, tørndersodd og snurring er alle populære matretter vi gjør så autentiske som mulig.

Terina i gryte med grønnsaker

Terina er en merkevare i konsernet Nortura SA. Nortura SA er eid av 18.800 aktive bønder organisert i et samvirke. Selskapet har en omsetning på ca 19,2 milliarder kroner. Med industrivirksomhet i 30 kommuner fordelt på 13 fylker sysselsetter konsernet 5.500 medarbeidere.

Se Nortura SA for mer informasjon.

 

Konservering med hermetikk

Konservering har alltid vært viktig for å bevare mat for fremtiden.

For hermetikk er det kraftig varmebehandling og pakking i tett emballasje som gjør at produktet får så lang holdbarhet.Under varmebehandlingen drepes bakterier og deres sporer, og enzymer inaktiveres.

Trøndersodd på boks - Terina

  • Tett emballasje hindrer at luft og nye bakterier som kan forringe kvaliteten på produktet kommer til.
  • Hermetikk pakkes gjerne i bokser av metall, som også hindre at lys slipper igjennom. Dette bidrar ytterligere til å bevare produktkvaliteten.

Hermetisert mat vil alltid være trygg å spise så lenge boksen er hel, men etter endel år vil smak og utseende på maten endre seg. Har du flere spørsmål om våre produkter håper vi du kontakter oss.